Hyppää pääsisältöön

Arja Koriseva: Enkelin silmin, Huomiseen

Arja Koriseva valittiin Suomen tangokuningattareksi 1989. Kisan jälkeen hän nousi nopeasti suomalaisen iskelmän kärkikaartiin.

Toivakasta kotoisin oleva opettaja osallistui pari vuotta tangomarkkinoista Suomen euroviisukarsintoihin kahdella kappaleella.

Niistä etenkin "Enkelin silmin" on jäänyt laulajan kestohitiksi. Se on myös Korisevan ensimmäisen kokoelmalevyn nimi.

Matti Puurtisen säveltämä ja Turkka Malin sanoittama laulu tuli vuoden 1991 karsinnoissa viidenneksi.

Arja Korisevan toinen karsintakappale oli Jukka Vuolteen tekemä "Molto Presto".

Vuoden 1991 euroviisuedustajaksi valittiin Kaija Kärkisen esittämä "Hullu yö". Laulu ei menestynyt kansainvälisessä finaalissa Roomassa.

Vuonna 1992 Arja Koriseva osallistui Suomen karsinnan semifinaaliin kappaleella Huomiseen. Sen on säveltänyt Cris Owen ja sanoittanut Hector.

Huomiseen on Elävän arkiston yleisötoive. Toiveen esittäjän mielestä esitys muistuttaa kovasti euroviisut tuolloin voittaneen Irlannin Linda Martinin esitystä.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto