Hyppää pääsisältöön

Automatka Pariisista Nizzaan

Matkailufilmi vuodelta 1955 vie Pariisista Versailles’n ja Cognacin kautta Ranskan Rivieralle.

Matkakuvaus alkaa Ranskan suosituimmasta matkailukohteesta, Eiffelin tornista, jonka huipulta avautuu näkymä yli Suur-Pariisiin ja Bois de Boulognen puiston. Kaupungin monista nähtävyyksistä tutustutaan mm. Riemukaareen ja Place de la Concorde –aukioon, joka kuuluu maailman kauneimpiin.

Pariisista matka jatkuu Versailles’n kaupunkiin, jossa päästään seuraamaan ranskalaisen filmiryhmän työskentelyä historiallisen suurelokuvan parissa. Viininviljelyalueiden kautta saavutaan Charente-joen varrella Lounais-Ranskassa sijaitsevaan Cognacin pikkukaupunkiin, josta matkataan edelleen Ranskan Rivieralle Nizzaan.

1950-luvun automatkailun myötä leirintäalueet ja telttailu kasvattivat suosiotaan. Ohjelma tutustuttaa myös näihin ilmiöihin.

Teksti: Rita Landström