Hyppää pääsisältöön

Matkalla Toscanassa

Italia oli pohjoismaalaisten suosituimpia matkailukohteita 1950-luvulla. Matkailuohjelmassa vuodelta 1955 liikutaan mm. Viareggion, Pietrasantan ja Pisan kaupungeissa.

Tietolaatikko

Pisan katedraalin kellotorni rakennettiin vuosina 1173-1360. Tornin kallistumaa korjattiin vuosina 1990-2001.

Keski-Italian maakuntiin kuuluvan Toscanan alueella sijaitsee useita kulttuuri- ja kylpyläkaupunkeja.

Matka alkaa Pisan kaupungista, joka on tunnettu filosofi-matemaatikko Galilein elämäntarinasta sekä maailman tunnetuimmasta turistinähtävyydestä, Pisan katedraalin kaltevasta kellotornista.

Matka jatkuu kylpyläkaupunki Viareggioon, jonka rantabulevardin varrelle oli rakennettu 1900-luvulla monia belle epoque –hotelleja. Matkakohteina ovat myös Pietrasanta ja Massa.

Toscanan maakunnalla on oma erikoisluonteensa, ja sen salaperäistä mainetta ylläpitävät niin keskiajan ja renessanssin taideaarteet kuin ainutlaatuiset maisematkin.

Teksti: Rita Landström

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto