Hyppää pääsisältöön

Kultakumppanukset Tallus ja Lajunen

Yhdistetyn olympiavoittajat suhtautuivat herättämäänsä kohinaan eri tavoin: toisen luonteelle ei sopinut olo keskipisteenä, toisesta "rumba ei ollut kummempi kuin aiemminkaan".

Tietolaatikko

Samppa Lajunen hankki ensimmäiset olympiamitalinsa Naganossa 1998, jossa hän sai hopeaa sekä yhdistetyn normaalikilpailussa että joukkukilpailussa.
Salt Lake Cityssä Lajunen sai joukkuekullan lisäksi kultaa myös yhdistetyn sprintissä ja normaalikilpailussa.
Jaakko Tallus sijoittui sprintissä neljännelle tilalle.
Lajunen lopetti kilpailemisen vuonna 2004.
Tallus sai Torinon talviolympialaisissa vuonna 2006 joukkuekilpailun hopeaa. Normaali- ja sprinttikisoissa hän oli viides.
Val di Fiemmessä 2003 Tallus sai joukkuekilpailun MM-pronssia.

Samppa Lajunen ja Jaakko Tallus (s. 1981) kuuluivat Suomen joukkueeseen, joka voitti yhdistetyn kilpailun Salt Lake Cityn talviolympialaisissa vuonna 2002. Muut jäsenet olivat Jari Mantila ja Hannu Manninen.

Lieksassa hiihto-oppinsa saaneet Lajunen ja Tallus ovat olleet kaveruksia pienestä asti. Kisamatkoilla kuljettiin yhdessä, ja perheet ovat tuttavia keskenään.

Tulevaisuuttaan pohdiskelevasta Jaakko Talluksesta olisi mukava kokeilla, miltä tuntuisi välillä keskittyä ainoastaan urheiluun. Mutta sekin hieman arveluttaa: pelkässä urheilussa voi käydä aikakin pitkäksi.

Teksti: Jukka Lindfors