Hyppää pääsisältöön

Irina Milan: Song For A Dove

Irina Milan on tehnyt uraa musiikkimaailman lisäksi mm. teattereissa ja ravintolashowssa. Hän on osallistunut pari kertaa myös euroviisukarsintoihin.

Tietolaatikko

Song For A Dove on Elävän arkiston yleisötoive.

Milanin ensilevy ilmestyi vuonna 1967, ja siitä on jäänyt elämään etenkin käännös Cherin kappaleesta The Beat Goes on. Sen suomenkielinen versio on nimeltään Vaikka paljoin jaloin.

Vuoden 1973 euroviisukarsintaan hän osallistui kappaleella Song For A Dove. Laulu oli Frank Robsonin käsialaa.

Song For A Dove sijoittui kovatasoisessa karsinnassa neljänneksi, kun voittoon nousi Marion Rung ja Suomen toiseksi menestynein euroviisu Tom Tom Tom.

Vuoden 1973 euroviisukarsinnan jälkeen Milan on esiintynyt mm. Silhuetit-yhtyeessä sekä näyttelijänä elokuvissa ja Helsingin kaupunginteatterissa.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto