Hyppää pääsisältöön

Lind, Kahila ja Toivonen juttelevat juontamisesta

Arvi Lind, Heikki Kahila ja Kari Toivonen ovat kukin juontaneet tuhansia uutislähetyksiä. Vuosien varrelta kokemuksia on uusista lavasteista ja studioista. Uusimman Studio 24:n kävi korkkaamassa Arvi Lind.

TV-uutisten 40-vuotisjuhlaan valmistunut uutukainen studio oli Lindin mieleen.

Vanhoihin uutislavasteisiin taas liittyi hauskoja muistoja. Vuoden 1965 säleikköpöytä oli lempinimeltään "Skodan maski", jalopuinen pöytä taas "piirronki". Professori Suomisen suunnittelema puupanelilavaste vääntyi uutisväen suussa "saunan eteiseksi".

Uuden vuosituhannen studiossa lukijoita odottikin jo älykäs uutispöytä.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto