Hyppää pääsisältöön

TV-uutisten historiikki

Nykymuotoinen TV-uutislähetys sai alkunsa 1. syyskuuta 1959 aloitetusta Kamerakierros-ohjelmasta. Arki-illoista uutistoiminta laajeni päivittäiseksi ja ajan saatossa mukaan saatiin myös värit.

Uutistenlukijoista tuli aikansa ensimmäisiä suuria TV-julkkiksia.

60-luvulla alettiin kameralle luettuihin uutisiin lisätä aiempaa enemmän kuvaa. Vanhan Kamerakierroksen henki näkyi kuitekin siinä, että usein vain mentiin jollekin paikkakunnalle ja annettiin kunnanjohtajan puhua. Alkuvuosina myös miltei kaikki maailmalta saatu kelvollinen kuvamateriaali päätyi lähetyksiin.

Pienestä nyrkkipajasta TV-uutistoiminta on vuosikymmenten myötä laajentunut valtaisaksi verkostoksi. Myös uutislähetyksiä on tiuhaan tahtiin varhaisesta aamustä yöhön aiemman yhden yhteisen iltahartauden sijaan.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit