Hyppää pääsisältöön

Uutisbändin Tutti frutti, solistina Arvi Lind

Kiivas uutistahti on pitänyt toimitusväellä rytmin veressä. TV-uutisten 40-vuotisjuhlassa uutisuniformusta kuoriutui ulos Archie and the Bulletins featuring the Anchorettes. Toimituksen Tutti frutti pani jalat vispaamaan.

Bändin vokalisti Archie tunnetaan myös Arvi Lindinä.

The Bulletins -bändin kapellimestarina ja basistina musisoi uutispäällikkö Kari Nihti, kitarassa eurovisiotoimittaja Matti Pitsinki, rummuissa reportteri Antti Parviala ja saksofonissa taloustoimittaja Jouni Kemppainen.

Taustalla lauloivat juontajina tutuiksi tulleet Satu Miettinen, Marjukka Havumäki ja Minna Rinta-Tassi.

Arvi Lind on laulanut samaista Tutti fruttia jo nuoruudessaan Lappeenrannan muusikoiden Kevätkiekauksessa.

Eläkevuosien haaveissa ei Lindillä kuitenkaan siintänyt rokkivaarin vaan jääkiekkoilijan ura.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto