Hyppää pääsisältöön

Mika Myllylän kiirastuli

Olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari jäi kiinni Hemohesin käytöstä hiihdon MM-kisoissa 2001. Sitä seuranneet kaksi kuukautta olivat hänen elämänsä pahin painajainen.

Mika Myllylä (s. 1969) sai Lahden MM-kisoissa tiedon Jari Isometsän dopingkärystä kesken takaa-ajokilpailun. Hän tiesi olevansa samassa veneessä, koska oli itse samana aamuna saanut kiellettyä ainetta.

Vajaa viikko myöhemmin hän hiihti kuitenkin Suomen joukkueessa, joka saavutti Suomen ensimmäisen MM-viestikullan lähes 50 vuoteen. Myllylä uskoi, ettei Hemohes enää näkyisi testeissä.

Myllylän nimi varmistui 6. maaliskuuta. Hän pyysi julkisesti Suomen kansalta sydämensä pohjasta anteeksi tekemäänsä virhettä.

Maarit Tastulan haastattelussa Myllylä sanoo tulkinneensa Hemohesin sallituksi voimassaolevien säädösten puitteissa. Hiihtäjä ei syyttele muita, vaan sanoo tehneensä itse aloitteen aineen käytöstä.

Urheilijan oma voitontahto ja median ja yleisön toiveet kiihottavat Myllylän mukaan tavoittelemaan tuloksia yhä kovemmin panoksin.

Nykyurheilijan on hänestä pakko osata liikkua taitavasti myös urheilulääkinnän harmaalla alueella: "Se, mitä ei ole nimenomaan kielletty, on sallittu."

Kommentit