Hyppää pääsisältöön

Mika Myllylän kiirastuli

Olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari jäi kiinni Hemohesin käytöstä hiihdon MM-kisoissa 2001. Sitä seuranneet kaksi kuukautta olivat hänen elämänsä pahin painajainen.

Mika Myllylä (s. 1969) sai Lahden MM-kisoissa tiedon Jari Isometsän dopingkärystä kesken takaa-ajokilpailun. Hän tiesi olevansa samassa veneessä, koska oli itse samana aamuna saanut kiellettyä ainetta.

Vajaa viikko myöhemmin hän hiihti kuitenkin Suomen joukkueessa, joka saavutti Suomen ensimmäisen MM-viestikullan lähes 50 vuoteen. Myllylä uskoi, ettei Hemohes enää näkyisi testeissä.

Myllylän nimi varmistui 6. maaliskuuta. Hän pyysi julkisesti Suomen kansalta sydämensä pohjasta anteeksi tekemäänsä virhettä.

Maarit Tastulan haastattelussa Myllylä sanoo tulkinneensa Hemohesin sallituksi voimassaolevien säädösten puitteissa. Hiihtäjä ei syyttele muita, vaan sanoo tehneensä itse aloitteen aineen käytöstä.

Urheilijan oma voitontahto ja median ja yleisön toiveet kiihottavat Myllylän mukaan tavoittelemaan tuloksia yhä kovemmin panoksin.

Nykyurheilijan on hänestä pakko osata liikkua taitavasti myös urheilulääkinnän harmaalla alueella: "Se, mitä ei ole nimenomaan kielletty, on sallittu."

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto