Hyppää pääsisältöön

Those Lovely Hula Hands viihdyttää

Timo Aarnialan ja Meri Vennamon nokkahuilu- ja kielisoitinyhtye Those Lovely Hula Hands ihastutti aikalaisia hippihenkisellä kamarimusiikillaan 1960-luvun lopussa.

Tietolaatikko

Those Lovely Hulahandsin lauluvalikoimaan sisältyi mm. kielipoliittinen Har du smakat bastulänk sekä ”yleisiä ihmisvaellukseen liittyviä kappaleita” kuten Menevät miehet.
Eteenpäin!-merkki julkaisi vuonna 1968 yhtyeen ep-levyn, jonka pääteos oli Tarzan-kirjoihin perustuva puhemusiikkidraama.
Hulahands oli mukana myös Nuoren Voiman Liiton vuonna 1969 julkaisemalla undergroundmusiikin kokoelmalevyllä. Bändi teki musiikin myös Sakari Rimmisen ja Kurenniemen elokuvaan Pilvilinna (1970).
Vuonna 1971 Those Lovely Hulahands koottiin uudelleen. Lähes kokonaan muuttunutta kokoonpanoa johti pianisti Appe Vanajas, joka Inna Aarnialan kanssa toimi myös bändin laulajana.

Those Lovely Hula Handsissa soittivat Timo Aarniala, Meri Vennamo sekä varhaisteinit Anne-Maj Aarniala, Raisa Vennamo ja Tuomas Korvenoja. Yhtye otti nimensä havaijiaiheisesta iskelmästä.

Helsinkiläiskvintetin soittimistoon kuuluivat mm. nokkahuilut, kaksi viulua, akustiset kitarat, basso, vesipilli ja kazoo. Muusikoista kolme oli vain 13-14-vuotiaita.

"Lavlien" kappaleet olivat usein pienen, toistuvan teeman varaan rakentuvia numeroita, joiden kirjo ulottui Jules et Jim -elokuvan teemasta korealaisiin tai kiinalaisiin huilusävelmiin.

Huuliharppu-ohjelma kävi Munkkiniemessä seuraamassa "undergroundmusiikkia soittavan popyhtyeen" soittotuokiota.

Teksti: Jukka Lindfors