Hyppää pääsisältöön

Those Lovely Hula Hands viihdyttää

Timo Aarnialan ja Meri Vennamon nokkahuilu- ja kielisoitinyhtye Those Lovely Hula Hands ihastutti aikalaisia hippihenkisellä kamarimusiikillaan 1960-luvun lopussa.

Tietolaatikko

Those Lovely Hulahandsin lauluvalikoimaan sisältyi mm. kielipoliittinen Har du smakat bastulänk sekä ”yleisiä ihmisvaellukseen liittyviä kappaleita” kuten Menevät miehet.
Eteenpäin!-merkki julkaisi vuonna 1968 yhtyeen ep-levyn, jonka pääteos oli Tarzan-kirjoihin perustuva puhemusiikkidraama.
Hulahands oli mukana myös Nuoren Voiman Liiton vuonna 1969 julkaisemalla undergroundmusiikin kokoelmalevyllä. Bändi teki musiikin myös Sakari Rimmisen ja Kurenniemen elokuvaan Pilvilinna (1970).
Vuonna 1971 Those Lovely Hulahands koottiin uudelleen. Lähes kokonaan muuttunutta kokoonpanoa johti pianisti Appe Vanajas, joka Inna Aarnialan kanssa toimi myös bändin laulajana.

Those Lovely Hula Handsissa soittivat Timo Aarniala, Meri Vennamo sekä varhaisteinit Anne-Maj Aarniala, Raisa Vennamo ja Tuomas Korvenoja. Yhtye otti nimensä havaijiaiheisesta iskelmästä.

Helsinkiläiskvintetin soittimistoon kuuluivat mm. nokkahuilut, kaksi viulua, akustiset kitarat, basso, vesipilli ja kazoo. Muusikoista kolme oli vain 13-14-vuotiaita.

"Lavlien" kappaleet olivat usein pienen, toistuvan teeman varaan rakentuvia numeroita, joiden kirjo ulottui Jules et Jim -elokuvan teemasta korealaisiin tai kiinalaisiin huilusävelmiin.

Huuliharppu-ohjelma kävi Munkkiniemessä seuraamassa "undergroundmusiikkia soittavan popyhtyeen" soittotuokiota.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto