Hyppää pääsisältöön

Those Lovely Hula Hands viihdyttää

Timo Aarnialan ja Meri Vennamon nokkahuilu- ja kielisoitinyhtye Those Lovely Hula Hands ihastutti aikalaisia hippihenkisellä kamarimusiikillaan 1960-luvun lopussa.

Tietolaatikko

Those Lovely Hulahandsin lauluvalikoimaan sisältyi mm. kielipoliittinen Har du smakat bastulänk sekä ”yleisiä ihmisvaellukseen liittyviä kappaleita” kuten Menevät miehet.
Eteenpäin!-merkki julkaisi vuonna 1968 yhtyeen ep-levyn, jonka pääteos oli Tarzan-kirjoihin perustuva puhemusiikkidraama.
Hulahands oli mukana myös Nuoren Voiman Liiton vuonna 1969 julkaisemalla undergroundmusiikin kokoelmalevyllä. Bändi teki musiikin myös Sakari Rimmisen ja Kurenniemen elokuvaan Pilvilinna (1970).
Vuonna 1971 Those Lovely Hulahands koottiin uudelleen. Lähes kokonaan muuttunutta kokoonpanoa johti pianisti Appe Vanajas, joka Inna Aarnialan kanssa toimi myös bändin laulajana.

Those Lovely Hula Handsissa soittivat Timo Aarniala, Meri Vennamo sekä varhaisteinit Anne-Maj Aarniala, Raisa Vennamo ja Tuomas Korvenoja. Yhtye otti nimensä havaijiaiheisesta iskelmästä.

Helsinkiläiskvintetin soittimistoon kuuluivat mm. nokkahuilut, kaksi viulua, akustiset kitarat, basso, vesipilli ja kazoo. Muusikoista kolme oli vain 13-14-vuotiaita.

"Lavlien" kappaleet olivat usein pienen, toistuvan teeman varaan rakentuvia numeroita, joiden kirjo ulottui Jules et Jim -elokuvan teemasta korealaisiin tai kiinalaisiin huilusävelmiin.

Huuliharppu-ohjelma kävi Munkkiniemessä seuraamassa "undergroundmusiikkia soittavan popyhtyeen" soittotuokiota.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto