Hyppää pääsisältöön

Kapellimestari Mikko Franck

Mikko Franckista sanottiin 19-vuotiaana, että hän oli tuolloin saavuttanut saman kuin moni saman alan nelikymppinen. Jarmo Papinniemi tallensi dokumentissaan muotokuvan nuoresta kapellimestarikyvystä.

Mikko Franck, matkalla -dokumentti seuraa nuoren kapellimestarin elämää syksystä 1997 loppukesälle 1998. Franck (s. 1979) opiskeli 1990-luvun loppupuolella Jorma Panulan, Eri Klasin ja Atso Almilan johdolla.

Uransa aikana Franck on johtanut mm. Berliinin ja New Yorkin filiharmonikkoja sekä Lontoon sinfoniaorkesteria. Hän on toiminut myös Belgian kansallisen orkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2002.

Tässä Jarmo Papinniemen dokumentissä Franck arvioi suureksi kasvaneita työmääriään niin, että kaikki tehtävät ovat kuitenkin hänen itsensä valitsemia ja mielekkäitä.

Vuonna 2006 Franck aloitti Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestarina, mutta irtisanoutui yllättäen tehtävästä puoli vuotta myöhemmin.

Irtisanoutuminen käynnisti Kansallisoopperassa joukon perustavanlaatuisia muutoksia, joiden jälkeen Franck valittiin tehtäväänsä uudelleen joulukuussa 2007. Samalla hänet valittiin Kansallisoopperan taiteelliseksi johtajaksi.

Teksti: Paavo Rytsä ja Petra Himberg

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto