Hyppää pääsisältöön

Tuomari Nurmio ja Viides Kolonna: Hän on täällä tänään

"Hän on täällä tänään" oli Tuomari Nurmion toinen listahitti. Ennen kuin se ehdittiin esittää televisiossa, sen levyttänyt bändi oli jo vaihtunut uuteen.

Blueslaulaja Leadbellyn kappaletta mukaileva "Hän on täällä tänään" julkaistiin Tuomari Nurmion ja Köyhien Ystävien toisena singlenä vuonna 1979. Se nousi myyntilistan kolmoseksi samaan aikaan kun "Valo yössä" vielä komeili ykkösenä.

Kappale on Nurmion toiseksi menestynein. Se julkaistiin myös albumilla Kohdusta hautaan.

Kesken huiman nosteen Nurmio teki ensimmäisen monista "kaistanvaihdoistaan". Rautalankahenkinen taustabändi vaihtui uuteen ryhmään, joka esitti vanhoistakin suosikeista raa´empia, bluesviritteisempiä versioita.

Vanhasta kokoonpanosta mukana oli enää loppuvaiheessa riviin astunut urkuri-viulisti Ahti Marja-aho. Muina jäseninä olivat Ilkka "Luumu" Kaikkonen (kitara), Teuvo Lampinen (basso) ja Alf Forsman (rummut).

Valo yössä -hitti sai antaa nimensä vuoden musiikkisaavutuksia käsittelevälle tv-ohjelmalle, vaikka juuri tuota kappaletta ei ohjelmassa kuultukaan.

Kommentit