Hyppää pääsisältöön

Tuomari Nurmio: The Wicked Messenger

Hande Nurmio puuhaili aikanaan ahkerastikin Bob Dylanin tuotannon parissa. Vuonna 1983 hän palasi folkrock-juurilleen runoilija Tommy Tabermannin toivomuksesta.

Nurmio perehtyi Dylanin tuotantoon 1960-luvun folk-aallon myötä. Vuonna 1977 hän oli organisoimassa vasemmistolaisen Ohjelmakeskuksen suurta Bob Dylan -kiertuetta, jolla mm. Jukka Gustavson, Hector, Hasse Walli, Liisa Tavi ja Dave Lindholm esittivät amerikkalaisen lauluntekijän tuotantoa.

Vuonna 1983 Nurmiota pyydettiin palamaan asiaan estradiviihdeohjelmassa "Väärän kuninkaan päivä", jossa ideana oli toteuttaa kulloisenkin päävieraan musiikki- ym. toiveita.

Raamatullisiakin sävyjä omaava Wicked Messenger on Dylanin vuonna 1967 ilmestyneeltä "John Wesley Harding" -lp:ltä. Suomenkielisessä tekstityksessä on pieni virhe: pahaenteinen sanansaattaja ei ole kotoisin vietnamilaisesta My Laista, vaan "Elistä" - joko Elin kaupungista tai Elin suvusta.