Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilumaaottelu Suomi-Ranska 1953

1950-luku oli yleisurheilumaaotteluiden kulta-aikaa Euroopassa. Vilkkaimpina kesinä saattoi olla 150 kohtaamista eri maiden kesken. Syyskuussa 1953 oli vuorossa Suomi-Ranska –ottelu Helsingin Olympiastadionilla.

Tietolaatikko

Filmikatsauksilla tarkoitetaan kotimaisia lyhytelokuvia, joita esitettiin pitkän elokuvan edellä elokuvateattereissa. Sisällöltään valistavien, opetuksellisten ja uutisluontoisten katsausten kulta-aikaa oli 1950-luku.

Ensimmäisen kilpailupäivän kohokohtia olivat 110 metrin aidat sekä 1500 ja 10 000 metrin juoksut – tähtinä Väinö Suvivuo, Dennis Johansson ja Hannu Posti.

Toisen kilpailupäivän menestyjiin kuuluivat mm. Osvald Mildh 400 metrin aidoissa, kiekkoringin uusi tulokas Carol Lindroos sekä maaottelulukkomme Voitto Hellsten. Päivän ainoa ranskalaisvoittaja oli algerialaissyntyinen Alain Mimoun, arvokisoista tunnettu pitkänmatkanjuoksija.

Kaikkien aikojen 14. Ranskan ja Suomen välinen yleisurheilumaaottelu päättyi isäntämaan voittoon pistein 128-86.

Kisoja seurasi Helsingin Olympiastadionilla yhteensä yli 55 000 maksanutta katsojaa.

Teksti: Rita Landström

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto