Hyppää pääsisältöön

Rekku Rechardt muistelee

Wigwamin kitaristi on vain pitkin hampain hyväksynyt sen, että hänet liitetään progeen. Hän itse luonnehtii bändinsä musiikkia ”deep popiksi”.

Tietolaatikko

Pekka ”Rekku” Rechardt (s. 1952) liittyi Wigwamiin vuoden 1973 lopussa. Hän oli sitä ennen soittanut mm. Nälkä- ja Taivaantemppeli-yhtyeissä.
Wigwamin jälkeen Rechardt on tehnyt yhteistyötä mm. Veltto Virtasen, Ryhmäteatterin ja Lapinlahden Lintujen kanssa. Hän ollut mukana myös Wigwamin myöhemmissä kokoonpanoissa 1990- ja 2000-luvuilla.

Se, mitä kutsuttiin progressiiviseksi rockiksi, syntyi usein sisäisen intuition seuraamisesta, Rechardt sanoo. Eri yhtyeiden eroavuuksista riippumatta se pantiin mappiin, joka sisälsi ”ei-normaalia musiikkia".

Jukka Gustavsonin ja Pekka Pohjolan aikainen Wigwam oli Rechardtin mielestä selkeämmin progea tai taiderockia. Yhtyeen myöhempi, Nuclear Nightclubin aikainen kokoonpano esitti lauluntekijäpohjaisempaa, yksinkertaisempaa ja popmaisempaa musiikkia. Sitä voi kutsua myös "syväksi popiksi".

Vuoden 2007 haastattelu on tehty Yle Teeman tv-sarjaan Elävä arkisto.

Vuonna 1997 Pekka Rechardtia haastateltiin Olet paha -sarjaan, joka käsitteli suomalaisen rockin historiaa 1950-luvun rock-kuningaskisoista aina 1970-luvun progevuosiin asti.

Teksti: Jukka Lindfors