Hyppää pääsisältöön

Rekku Rechardt muistelee

Wigwamin kitaristi on vain pitkin hampain hyväksynyt sen, että hänet liitetään progeen. Hän itse luonnehtii bändinsä musiikkia ”deep popiksi”.

Tietolaatikko

Pekka ”Rekku” Rechardt (s. 1952) liittyi Wigwamiin vuoden 1973 lopussa. Hän oli sitä ennen soittanut mm. Nälkä- ja Taivaantemppeli-yhtyeissä.
Wigwamin jälkeen Rechardt on tehnyt yhteistyötä mm. Veltto Virtasen, Ryhmäteatterin ja Lapinlahden Lintujen kanssa. Hän ollut mukana myös Wigwamin myöhemmissä kokoonpanoissa 1990- ja 2000-luvuilla.

Se, mitä kutsuttiin progressiiviseksi rockiksi, syntyi usein sisäisen intuition seuraamisesta, Rechardt sanoo. Eri yhtyeiden eroavuuksista riippumatta se pantiin mappiin, joka sisälsi ”ei-normaalia musiikkia".

Jukka Gustavsonin ja Pekka Pohjolan aikainen Wigwam oli Rechardtin mielestä selkeämmin progea tai taiderockia. Yhtyeen myöhempi, Nuclear Nightclubin aikainen kokoonpano esitti lauluntekijäpohjaisempaa, yksinkertaisempaa ja popmaisempaa musiikkia. Sitä voi kutsua myös "syväksi popiksi".

Vuoden 2007 haastattelu on tehty Yle Teeman tv-sarjaan Elävä arkisto.

Vuonna 1997 Pekka Rechardtia haastateltiin Olet paha -sarjaan, joka käsitteli suomalaisen rockin historiaa 1950-luvun rock-kuningaskisoista aina 1970-luvun progevuosiin asti.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto