Hyppää pääsisältöön

Sahti: Tahdon kertoa sinulle kaiken...

Wigwamin kosketinsoittaja ja keskeinen lauluntekijä Jukka Gustavson jatkoi progen perinteitä Sahti-yhtyeen riveissä 1970-luvun lopulla.

Jukka Gustavson (s. 1951) kohosi Wigwamin myötä suomiprogen arvostetuimpien muusikoiden ja lauluntekijöiden joukkoon. Hän oli keskeisessä asemassa yhtyeen tehdessä ylistettyä Being-lp:tään (1974).

Gustavson erosi Wigwamista vuonna 1974. Hän teki 1970-luvulla musiikkia mm. oopperan Yksin yhdessä -balettiin ja omaan Valon vuoksi -tanssiproduktioonsa.

Sahti-yhtye syntyi basisti Harri Vainikan ympärille vuoden 1977 lopulla. Sen musiikki ei punk-aikaan ollut kuitenkaan erityisen muodikasta, ja työtilaisuudet jäivät vähäisiksi. Yhtye piti jäähyväiskonserttinsa vuonna 1980.

Yhtye esitti Bang-nuoriso-ohjelmassa huhtikuussa 1979 neljä kappaletta, joista ohessa kuullaan instrumentaali "Tahdon kertoa sinulle kaiken minkä haluat minun tietävän".

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto