Hyppää pääsisältöön

Tabula Rasa: Uskollinen

Bay City Rollersin ja Mudin fanit saavat nyt kuulla jotain paljon kunnianhimoisempaa, luvattiin Pop-Liisan katsojille joulukuussa 1976.

Hämäläisen progen lippulaiva Tabula Rasa julkaisi vuonna 1975 Tukholmassa äänitetyn esikoisalbuminsa. Seuraavana vuonna yhtye palasi Tukholmaan levyttämään albumia Ekkedien tanssi.

Yhtyeeseen kuuluivat tuolloin Heikki Silvennoinen (kitara), Jarno Sinisalo (piano), Jukka "Juke" Aronen (rummut), Tapio Suominen (basso) ja Jukka Leppilampi (laulu).

Albumin ilmestyttyä Leppilampi jätti orkesterin uskonnollisista syistä. Hänet korvasi Jukka Salmela, joka nähdään myös Pop-Liisan taltioinnissa.

Tekstejä Tabula Rasalle teki Mikko Alatalo, joka itsekin oli jo ehtinyt nousta pop-suosikiksi. Sävellys on Heikki Silvennoisen ja sovitus yhtyeen.

Lue lisää:

Tabula Rasa aikojen alussa

Katkelma popyhtyeiden SM-kisasta 1972 on progea perusteellisimmillaan: tahtilajit ja tempot ehtivät 50 sekunnissakin vaihtua moneen kertaan.

Lue lisää:

Tabula Rasa: Omantunnon rukous

Maailman, totuuden ja minuuden kaltaiset suuret aiheet ovat esillä Mikko Alatalon sanoittamassa kappaleessa, joka taltioitiin televisiolle joulukuussa 1976.

Lue lisää:

Liisankadun Popstudiossa poppi pärisi ja proge venyi ja venyi

Erkki "Unde" Lehtolan ja Jake Nymanin isännöimä Popstudio-ohjelma rakentui kotimaisten pop- ja rock-yhtyeiden live-konserttien ympärille. Radio-ohjelma esitteli uusia, suurelle yleisölle tuntemattomampia bändejä, mutta sai vieraakseen myös 1970-luvun suurimpia yhtyeitä.

Keskustele