Hyppää pääsisältöön

Wigwam: Colossus

Viisimiehinen Wigwam esittää Lucky Golden Stripes And Starpose -levyn materiaalia marraskuussa 1976. Miehistön esittelee juontaja Vesa-Matti Loiri.

Pekka Rechardtin ja Jim Pembroken ristiritareista ja palavista kylistä kertova Colossus levytettiin tammikuussa 1976.

Yhtyeen vuonna 1974 syntynyttä uutta kokoonpanoa oli vuotta myöhemmin täydennetty kosketinsoittaja Heikki "Pedro" Hietasella.

Virgin-yhtiö julkaisi Wigwamin vuonna 1975 ilmestyneen Nuclear Nightclub -albumin Englannissa, ja Wigwam esiintyi mm. Hyde Parkin puistokonsertissa.

Englannissa levytetty Lucky Golden Stripes And Starpose osoittautui kuitenkin edeltäjäänsä epäkaupallisemmaksi ja sitä pidettiin synkeänä. Punk-aalto painoi lisäksi samaan aikaan päälle, ja Virginin mielenkiinto muihin artisteihin hiipui.

Wigwam jatkoi toimintaansa vielä pari vuotta, mutta lopetti vuonna 1978. 1990- ja 2000-luvuilla tapahtuneen progen uuden aallon myötä se on jälleen intoutunut esiintymään ja levyttämään.

Yhtyeen esittelee Pop-Liisa-ohjelmassa Vesa-Matti Loiri, joka on levyttänyt Jim Pembroken Tombstone Valentinen suomeksi nimellä Syyslaulu.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto