Hyppää pääsisältöön

Danny: For Your Love/House of the Rising Sun

Suomalaisen lavashow´n luoja esittää näytteitä Rock Side Storystään, jonka "väkivaltaisuudesta" Suosikki-lehti kohisi vuonna 1968.

Tietolaatikko

House of the Rising Sun on The Animalsin menestyskappale vuodelta 1964 ja For Your Love puolestaan The Yardbirdsin hitti vuodelta 1965.
Danny ei ole levyttänyt kumpaakaan laulua. House of the Rising Sunin teki suomeksi Lasse Mårtenson vuonna 1964.

Dannyn kesäkiertueet olivat 1960- ja 70-luvuilla käsite. Ne olivat teemallisia, käsikirjoitettuja kokonaisuuksia, joissa musiikkiesitysten ohella pantiin painoa myös valoille, koreografialle ja puvuille.

Vuoden 1968 Rock Side Storyyn sisältyi osuus, jossa Danny "pahoinpidellään" For Your Love -laulun soidessa. Danny kertoi Suosikille kohtauksen olevan protesti väkivallan palvonnalle.

"Sanoin samana päivänä esiintymislavalla, kun kuulin Bobby Kennedyn kuolemasta, että tarvitsemme enemmän rakkautta ja vähemmän väkivaltaa."

Harvinainen näyte on viihdeohjelmasta Lighthouse/Majakka.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa alettiin esittämään myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto