Hyppää pääsisältöön

Hurriganes: Get On

Pikajunan nopeudella etenevä kaahausnumero vakiinnutti Hurriganesin aseman suomalaisen rock and rollin ehdottomana peruspilarina.

Remu Aaltosen mukaan Get On oli tarkoitettu Roadrunner-lp:n täytenumeroksi, joka syntyi improvisoidusti studiossa.

Aaltonen lateli taustoja soitettaessa mieleen tulevia rockfraaseja, "bögöhöbölöböä", jonka ei ollut tarkoituskaan jäädä lopulliseen versioon. Toisin kävi.

Honey Aaltosen kirjassa Hurriganes (2002) tuottaja Richard Stanley kertoo kuitenkin, että kappaleen raakaversiota oli soitettu keikoilla jo ennen studioon menoa. Sanoja tosin oli vain kertosäkeen tarpeiksi.

Vaikka Get Onin teksti on eräänlaista "rockesperantoa", se ei vähentänyt kappaleen tehoa. Levy voitti eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden järjestämän European Pop Jury -äänestyksen joulukuussa 1974.

Taltiointi on Helsingin Tavastialla samoihin aikoihin kuvatusta Iltatähti-ohjelmasta.

Hurriganes Tavastialla 1974

Yhtyeen legendaarinen konsertti Tavastia-klubilla Helsingissä 27.12.1974. Vähäpuheiset Remu, Albert ja Cisse ovat keikan jälkeen vielä nuoren toimittajan Mikko Alatalon haastateltavina.

Tietolaatikko

Get On. Säv. ja san. Henry Aaltonen, Pekka Järvinen ja Christer Häkkinen. Levytys: Roadrunner, Love Records 1974.

Lue lisää:

Vuonna 1974 Iltatähti vaihtoi väriin ja Mikko Alataloon

Iltatähti aloitti vuonna 1974 värilähetykset, ja sen juontaja vaihtui muutaman kuukauden välein. Mukana mm. Hullujussi, Juice Leskinen & Coitus Int, Niemen, Procol Harum, Kaseva, Irwin, Albert Järvinen, M. A. Numminen.

Lue lisää:

Hurriganes esiintyy ohjelmassa Plyysiä ja hyvää musiikkia (1975)

Get On päihitti Euroopan huiput

Hurriganes voitti radioyhtiöiden järjestämän European Pop Jury -äänestyksen ensimmäisenä suomalaisena bändinä joulukuussa 1974. Rokkikolmikon yllättävä saavutus koettiin samalla "Suomen voitoksi" ja urheilujuhlan veroiseksi tapaukseksi.