Hyppää pääsisältöön

Kotikadun Hannes

Nuoruuden vankilatuomiot, pienyrittäjyys, työttömyys, karikkoinen avioliitto, avovaimon kuolema, masennus, juomisputki, pahoinpitelytuomio, rakastumisen naispappiin. Tätä on Kotikadun Hannes Luotola.

Mutta on huoltamoyrittäjä Luotola paljon muutakin. Hän nousi Kotikadun selviytyjäksi. Taustalla on Hanneksen sinnikkyys, elämänusko ja empaattisuus.

Hannesta näyttelee Risto Autio. Rooli oli vuonna 1954 Helsingissä syntyneelle Autiolla ensimmäinen, jossa hän pääsi näyttelemään oman ikäistään miestä.

Tässä Kotikadun pilottijaksossa nähdään ensimmäinen kohtaus Hanneksen omistaman huoltoaseman baarissa. Paikalle tulee myös Hanneksen vaimo Karin, jota näyttelee Anitta Niemi.

Hannes kirjoitettiin ulos sarjasta, kun Autio pääsi eduskuntaan vuonna 2007 keskustan listoilta Hämeestä.

Iltalehdissä käytiin spekulaatiota siitä, kuinka Hannes lähtee sarjasta. Vaihtoehtoina tarjottiin mm. muuttoa, vääjäämättömään tuhoon johtavaa ryyppyputkea tai murhaa.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto