Hyppää pääsisältöön

Zero Nine: I Don´t Wanna See You So Dejected

Tuubi tallensi lokakuussa 1982 suomalaisen raskaan rockin jytistäjän tuotantoa. I Don´t Wanna See You So Dejected on peräisin albumilta Blank Verse.

Kuusamolainen Zero Nine oli 1980-luvun johtava raskaan rockin kokoonpano Suomessa.

Sen soittajistoon kuuluivat vuosina 1980-1996 Kepa Salmirinne (laulu), Timo Käsmä (kitara), Mara Mäntyniemi (kitara), Elmo Harju (basso), Iro Murtola (koskettimet) ja Mikko Korpela (rummut).

I Don´t Wanna See You So Dejected on merkitty yhtyeen yhteiseksi sävellykseksi. Sanoitus on Heikki Wiikin.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto