Hyppää pääsisältöön

Iltalypsy: Tarja Halosen hatut ja myssyt

Tarja Halonen kertoo päähineistään historiallista perspektiiviä unohtamatta. ”On tavattoman tärkeää, että ihmisellä säilyy kosketus aikaisempaan elämään, jotta ei tapahdu identiteettikriisiä”, sanoo Halonen.

Iltalypsyjä Areenassa

Yle Areenaan on julkaistu 30 Iltalypsy-ohjelmaa vuodelta 1994. Jaksot ovat katsottavissa 14.3.2020 saakka.

Ylioppilaspoliitikkona luottamustoimensa aloittaneen Halosen päähineistä vanhin on perinteinen punavalkoinen arabihuivi Saudi-Arabiasta. 1960-luvun muistoihin kuuluu myös kukkahuivi, jonka tarina johdattelee Maailman rauhanneuvoston kokoukseen.

Ammattiyhdistyslakimiehenä Halonen kartutti päähinekokoelmaansa uzbekistanilaisella aidolla paimentolaishatulla. Demokratian ja kansalaisyhteiskunnan puolestapuhujan päähinekokoelma käsittää myös lahjaksi saatuja lippalakkeja kiehtovine kirjontoineen.

Tarja Halosen asema valtiollisessa protokollassa on sittemmin tuonut mukanaan huomattavasti ankeampia päähinemalleja. Näistä nähdään tässä esittelyssä askeettinen valkoinen lierihattu.

Tarja Halosen oma suosikkipäähine on suomalainen villamyssy.

Iltalypsyn karjakon toimittama haastattelu on vuodelta 1996, jolloin Tarja Halonen toimi ulkoasiainministerinä.