Hyppää pääsisältöön

Karvakuonot vesillä

Otteita Karvakuonojen seikkailusta Puskii-höyrylaivalla Näsijärven Runoilijan tiellä 1981.

Eno-Elmeri yllätti Ransun ja Rikun hankkimalla höyrylaivan. Merikarhun kokemuksista oli toki hyötyä järvelläkin, joten Ransu ja Riku saivat kapteenin kyydissä monenmoista oppia vesiliikenteestä.

Nähtävää ja koettavaa löytyi niin vesireiteiltä kuin rannoiltakin.

Karvakuonot seilasivat Puskiin matkassa Näsijärvellä kaikkiaan kuudessa kymmenminuuttisessa jaksossa. Video on kooste Karvakuonot vesillä -sarjasta.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto