Hyppää pääsisältöön

Me krokotiilit: Asiallisia lauluesityksiä

M. A. Numminen tulkitsee tangoa eduskuntatalon puistikossa, ja hänen esimerkkinsä innoittamana myös kolme kansanedustajaa esittää budjettialoitteensa laulaen.

Me krokotiilit -ohjelman toimittaja Matti Kuusla on "heitetty ulos" eduskunnasta hänen laskettuaan pilaa valtiovarainministeri Mauno Koiviston puheen kustannuksella (ks. artikkeli Mauno Koiviston viihdyttävä budjettipuhe).

Kostoksi Kuusla ja hänen avuksi kutsumansa Hannu Karpo päästävät M. A. Nummisen ruutuun esittämään Unto Monosen säveltämän kappaleen "Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa".

Lisäksi joukko kansanedustajia soveltaa Nummisen tunnetuksi tekemää metodia, jossa virallisia tekstejä esitetään laulamalla.

Jouni Apajalahti (kok) laulaa eläinten oikeuksista. Yleisradion eduskuntapakinoitsijanakin tunnettu Erkki J. Paavola eli "Piippu-Paavola" (lib) kommentoi Suomen Sosialidemokraatti -lehden kotitalousaiheista kirjoitusta. Alli Vaittinen-Kuikka eli "Mato-Alli" (kok) käsittelee omassa esityksessään sairaalalaitosta ja vanhusten hoitoa.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto