Hyppää pääsisältöön

Suvi Lindén esittelee nappikokoelmansa

Kokoomuksen kansanedustaja Suvi Lindénin kertomuksessa piirtyy laaja kaari lapsuuden leikeistä 1990-luvun eduskunnan sivistysvaliokunnan matkoihin. Yhteisenä nimittäjänä tarinoille on harrastus nappeihin.

Iltalypsyjä Areenassa

Yle Areenaan on julkaistu 24 Iltalypsy-ohjelmaa vuodelta 1994. Jaksot ovat katsottavissa 14.3.2020 saakka.

Jo lapsena Suvi Lindén leikki napeilla. Vartuttuaan hän innostui mainosnapeista. Edustustason uimahyppääjänäkin kunnostautuneen Lindénin nuoruuteen kuuluivat niin Smoking Stinks- kuin Hurriganes –napitkin.

Vaihto-oppilasvuotenaan Yhdysvalloissa Lindén siirtyi yksilöllisempään informaationappikauteen: ”Rotary International Youth Exchange Program” –nappi kertoi, kuka on Suvi Lindén ja mistä maasta hän tulee.

Marraskuussa 1996 Lindénin tuorein nappihankinta oli sivistysvaliokunnan matkalta.
— Nappeja voi käyttää pukujen koristuksena, mutta myös stressileluina sekä lankojen kera sormiharjoituksissa, kertoo Lindén. Eduskunnan pitkien istuntojen ja tylsien puheiden aikana napit virkistävät mieltä.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto