Hyppää pääsisältöön

Tankki täyteen: Reinikainen heittää huulta

Tankki täyteen -sarjassa konstaapeli Artturi Reinikainen on Vilénien huoltomon ja baarin vakioasiakkaita. Siellä Reinikainen heittää huulta ja liehittelee baariapulaista Ullaa.

Ensimmäisessä videossa konstaapeli Reinikainen kertoo vitsin nudistirannalta. Toisessa videossa hän ihmettelee ihmisruumiin kummallisuuksia. Nenä on hänestä väärässä paikassa, samoin kuin suu. Muista paikoista puhumattakaan.


Tenho Saurénin näyttelemä Reinikainen sai myöhemmin myös oman nimikkosarjansa. Koko Reinikainen-sarja on katsottavissa kokonaisuudessaan Elävässä arkistossa.

Saurén (1926-2001) sai parhaan miesnäyttelijän Venla-patsaan vuonna 1982.

Lue lisää:

Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

Vuonna 1978 aloittanut Tankki täyteen oli suomalaisen tilannekomedian pioneeri. Se nousi katsojien kestosuosikiksi, vaikka TV2:n ohjelmapäällikkö ihmettelikin, missä huumorisarjan vitsit viipyvät. Sarjan jaksot ovat pysyvästi katsottavina Elävässä arkistossa ja Areenassa. Tämä kooste tarjoaa niiden lisäksi myös tausta-aineistoa tv-klassikon tekemisestä.

Kommentit