Hyppää pääsisältöön

Tankki täyteen: Sulo fundeeraa ja korjaa

Tankki täyteen -komediasarjaa esitettiin Yleisradiossa vuosina 1978–1980. Sarja kuvasi huoltamoyrittäjä Sulo Vilénin ja tämän puolison Emmin sekä heidän yhteisen poikansa Juhanan arkea ohikulkutien syrjässä. Sarjan ensimmäinen jakso Supisuomalainen mykkäkoulu esitettiin 15.9.1978.

Jo heti ensimmäisessä jaksossa esitellään huoltamon päättäjäsuhteet: rouva Emilia Vilén näyttää kaapin paikan, kun taas johtajan Sulo Vilénin osaksi jäi myötäileminen. Vuoden 1978 viidennessä jaksossa Lauantai-illan huumaa Sulo on lähdössä kalaan hyvän ystävänsä konstaapeli Reinikaisen kanssa. Siitäkin huolimatta, että tähdellisempääkin tekemistä löytyisi: huoltamon vessan lamppu on sammunut.

Lue lisää:

Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

Vuonna 1978 aloittanut Tankki täyteen oli suomalaisen tilannekomedian pioneeri. Se nousi katsojien kestosuosikiksi, vaikka TV2:n ohjelmapäällikkö ihmettelikin, missä huumorisarjan vitsit viipyvät. Sarjan jaksot ovat pysyvästi katsottavina Elävässä arkistossa ja Areenassa. Tämä kooste tarjoaa niiden lisäksi myös tausta-aineistoa tv-klassikon tekemisestä.