Hyppää pääsisältöön

Paavo Väyrynen mediapelissä

Paavo Väyrynen on usein kokenut median tulkinneen tai kohdelleen häntä väärin. Hän on katsonut joutuneensa mielikuvaterrorin kohteeksi ja mediapelin ratkaisseen vaalituloksia.

Vuonna 1993 Paavo Väyrynen oli julkaissut kirjansa Totuuden aika. Yhdenillan pysäkki -ohjelmassa keskustellaan totuuden käsitteestä ja käsitellään median ja Väyrysen välisiä tulkintaristiriitoja. Kirjassaan Väyrynen oli viittannut marraskuussa 1992 pitämäänsä puheeseen, jonka uutisoinnissa Väyrysen vihjattiin jopa itkeneen.

Ohjelmassa kelataan puheen kohtaa "Minusta on tehty pallo, jota kaikki potkiskelevat halunsa mukaan" ja käydään uudelleen läpi liikuttumisen määrää.

Vuoden 1994 presidentinvaalien ja EU-äänestyksen jälkeen Väyrynen sanoi median ratkaisseen lopputuloksen. Väyrysen mukaan Suomen EU-jäsenyys oli helsinkiläisen median läpiajama hanke. Vastaavasti juuri presidentinvaalien alla julkaistulla noottiuutisella taas siirrettiin Väyrysen mukaan hänen tukijoitaan Elisabeth Rehnin riveihin.

Keskustele