Hyppää pääsisältöön

Sherwood Teds Club tarjosi musaa räyhäämisen sijaan

Keravalainen teddy boy -tyylille omistautunut kerho järjesti tansseja ja muuta musiikkitoimintaa pitääkseen nuoret poissa kadulta tappelemasta ja räyhäämästä.

Kerava eli "Sherwood" (kaupungin ruotsinkielisestä nimestä Kervo) oli 1970- ja 80-lukujen taitteessa vanhakantaisen rock and rollin keskus.

Sieltä oli lähtöisin Teddy and the Tigers -yhtye, ja paikkakunnalla virisi myös aiheeseen liittyvää järjestö- ja julkaisutoimintaa. Vuonna 1980 perustetussa Sherwood Teds Clubissa oli noin tuhat jäsentä eri puolilta Suomea.

Nuorisoväkivalta oli 1980-luvun alussa vakituinen media-aihe. Timo, Jaana, Arsu ja Patu muistuttavat, että väkivaltaa harjoittavat vanhemmatkin.

Klubin omissa tilaisuuksissa ei ole suurempia ongelmia ollut – ainakaan poliisia ei ollut koskaan tarvittu apuun.

Kerava tunnettiin rokkareistaan

Keravalaisia rock'n'roll-bändejä 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun alussa olivat Teddy and the Tigers, Lonestars ja Slouchy Bros.

Teddy boy -tyyli syntyi Englannissa 1940- ja 50-lukujen vaihteessa. Nimensä se sai Edward VII:n aikaista muotia jäljittelevästä pukeutumistyylistä. Väkivaltaisen maineen omaavien teddypoikien varustukseen kuuluivat pitkät takit ("drapet"), kapeat housut ja paksupohjaiset kengät. 1970-luvulla tyyli koki ylösnousemuksen ja saapui Suomeen vuosikymmenen lopulla.

Lue lisää:

Aikka Hakala vuonna 1978.

Teddy and the Tigers: Tear It Up

"Tiikerinkesyttäjä Teddy ja hänen tiukkatahtiset tiikerinsä saavat lavalla aikaan vuosikymmenten taakse siirtyvän tunnelman", kehuu juontaja Tapani Ripatti.

Lue lisää:

Aikka Hakala vuonna 1978.

Teddy and the Tigers: Honey Don't

Klassinen rock and roll puree Särkänniemen rock-konsertissa kesällä 1978, vaikka yleisön hiuslaitteet näyttävätkin olevan vielä pidättyväistä mallia.

Keskustele

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto