Hyppää pääsisältöön

Slippersin Keke muistelee

Punkkaritkin diggasivat 1980-luvulla rockabillyä, vaikka heidän pitikin näön vuoksi käydä sylkäisemässä lavalle rokkarien soittaessa Lepakossa.

Keijo Siuruainen (ent. Jääskeläinen, s. 1962) on The Slippers -yhtyeen laulusolisti. Bändi nousi esiin 1970- ja 80-lukujen taitteen rockabilly-aallon myötä.

Osa vanhan rock and rollin kannattajista katsoi Slippersiä vinoon, koska se soitti liian nykyaikaisin soundein.

Alkuperäinen 50-luvun rockabilly on Siuruaisesta edelleen pätevää tavaraa. Englantilaisen teddy-muodin mukana levinneitä Etelävaltioiden lippuja hän sen sijaan ei kaipaa laisinkaan.

Haastattelu on tehty YLE Teeman Elävä arkisto -ohjelmasarjaa varten.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto