Hyppää pääsisältöön

Aune Asplundin piinapenkissä puhutaan elämästä ja kuolemasta

Aune Asplund eli toimittaja Taina West on tinkimätön journalisti, joka ei kaihda tiukkoja kysymyksiä arkojen aiheidenkaan parissa. Miss Universum Anne Pohtamo ja teologi ja kansanedustaja Terho Pursiainen vastaavat kysymyksiin uskosta ja kuolemasta.

Taina Westin esittämä Aune Asplund on jokaisen haasteltavan painajainen. Tiukkoja ja usein sarkastisia kysymyksiä tulee kuin pyssynsuusta. Asplundin piinapenkissä on vuonna 1988 Terho Pursiainen ja Anne Pohtamo, joilta tiukataan näkemyksiä kuolemasta, uskosta ja taivaasta.

Haastateltavien on vaikea muodostaa kokonaisia lauseita revolverihaastattelussa. Pursiainen sanookin selvästi toimittajan tyyliin tuskastuneena, että ei saa tehdä sellaisia kysymyksiä, joihin ei voi vastata kuin jaa tai ei.