Hyppää pääsisältöön

Fakta homma: Hansu ja Pirre Turun linnassa

"Samanlainen susi se on Turun linna kuin on Finlandia Talokin". Tähän lopputulokseen tulevat Pirre ja Hansu Turun-matkalla.

"Taiteilijoihin pesiytyy epärehellistä ainesta, lyödään lossiksi, ruvetaan hampuusiksi", toteaa Hansu näiden kelvottomien rakennusten tekijöistä.

Turun linnassa ystävättäret tutustuvat myös Rakennusmestarin kupruun. Siitä he saavatkin hyvän aterioimispaikan. Linnan opas on tosin eri mieltä ruokapaikan sopivuudesta.

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto