Hyppää pääsisältöön

Suomi valmistautui innolla Helsingin olympialaisten kisaisännyyteen

Olympiakisojen alla vuonna 1952 Suomi halusi myös mainosfilmein osoittaa maailmalle, että pieni maa kykenee kisat järjestämään. Suomalaisille taas haluttiin korostaa sitä, että valtava työmäärä koituu myös omaksi parhaaksemme.

Englanninkielisessä mainoksessa esitellään pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja tulevien kisojen päänäyttämöt.

Merellisen Helsingin valtteja olivat mm. lyhyet etäisyydet. Kisapaikalta toiselle oli matkaa vain muutamia kilometrejä. Myös uutukaisuuttaan hohtavat majoitustilat löytyivät läheltä. Käpylän ja Otaniemen olympiakylät rakennettiin urheilijoiden majoituspaikoiksi. Kisojen jälkeen talot "luovutettiin penkkiurheilijoiden käyttöön".

Urheilupaikkojen lisäksi kisoja varten rakennettiin myös kaksi hotellia: Palace ja Vaakuna. "Olympiakisojen merkeissä on tehty valtava työmäärä, joka monelta osaltaan tulee hyödyttämään myöhempää arkipäiväistä elämäämme", kisojen valmistelusta kertovassa katsauksessa painotetaan.

Olympiakisoihin osallistui 5000 urheilijaa 70 maasta. Maksaneita katsojia oli lähes 1,4 miljoonaa, joten Suomi-kuvaa kannatti rakentaa tosissaan.

Helsinki valmistautuu olympialaisiin 1952

Tuotanto: Oy Suomen Filmiteollisuus 13.3.1952

Kommentit