Hyppää pääsisältöön

Punktohtori Esa Saarinen

Punkliike on Systeemin vastaista kapinaa, filosofi julistaa vuonna 1981. Se on vastalause sille kulttuurille, jossa kaikki ovat samaa mieltä kaikesta.

24-vuotiaana filosofian tohtoriksi väitellyt Esa Saarinen nousi julkisuuteen Jan Blomstedtin kanssa kirjoittamallaan Punk-akatemia-teoksella vuonna 1980.

Analyyttistä filosofia innosti rockin epä-älyllisyys, voimakas kokonaistunne ja moraalinen paatos.

Blomstedtin ja Saarisen varsinainen kohde oli suomalainen kirjallisuus, josta heidän mukaansa puuttui punkille ominaista "poweria".

Lue lisää:

Pääosassa Esa Saarinen

"Vt. professori Saarinen on kaikkein vakuuttavin tyyppi, mitä olen tavannut viiteentoista vuoteen." Näillä M. A. Nummisen sanoilla alkaa henkilökuva Helsingin yliopiston filosofian professuuria hoitavasta Esa Saarisesta. Punktohtoriksikin kutsuttu professori Saarinen on omien sanojensa mukaan kiinnostunut elämästä ja kauniista naisista.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto