Hyppää pääsisältöön

Hassisen Kone: Odotat

Joensuulainen uuden aallon suosikki Hassisen Kone esittää mediakriittisen kappaleensa, joka herätti närää varttuneemmissa radiotoimittajissa vuonna 1981.

Tietolaatikko

Odotat. Säv. ja san. Ismo Alanko. Levytys; "Rumat sävelet", Poko 1981.

Rumat sävelet -levyllä julkaistun Odotat-laulun ronskit säkeet viittasivat mm. tiedotusvälineiden sisältöön. Yhteydestään irrotettuina ne kuitenkin kuulostivat pelkästään keskenkasvuisen karkeilta. Toimittaja Maija Dahlgren suomi niitä ohjelmassaan vuonna 1981.

Miksi Hassisen Koneen laulut olivat synkkiä ja ahdistuneita, vaikka bändi oli elävänä paljon reippaampi ilmestys, kysyttiin Tuubi-ohjelmassa. Aiheet saatiin ankeasta ympäristöstä, mutta kappaleissa oli kuitenkin iloinen ja optimistinen perusvire, Ismo Alanko selittää.

Ennen Hassisen Konetta Alanko ja kumppanit olivat soitelleet monimutkaisempia "proggishommia". Vaikka yhtye oli ensimmäisen lp:nsä jälkeen jälleen menossa "vaikeampaan" suuntaan, musiikin pohja pysyi kuitenkin terveen yksinkertaisena.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto