Hyppää pääsisältöön

Pelaaja ja peluuttaja Raimo Summanen

Jääkiekkoilijana ja SM-liigan valmentajana tunnetuksi tullut Raimo Summanen oli syksyllä 2003 juuri nimetty Leijonien päävalmentajaksi. Summanen puhuu haastattelussa arvoistaan, nöyryydestä ja koviin odotuksiin vastaamisesta.

Raimo Summanen (s. Jyväskylässä 1962) on vaikuttanut jääkiekkomaajoukkueessa sekä pelaajana että valmentajana. Pelaajaura päättyi maineikkaaseen maailmanmestaruuteen Tukholmassa 1995. Ruotsissa Summanen näytti esimerkkiä nöyrästä roolipelaamisesta.

SM-liigassa Summanen on edustanut lukuisia joukkueita, NHL-liigassa seuroja on ollut kaksi: Edmonton Oilers ja Vancouver Canucks ja onpa Summanen ehtinyt urallaan pelata Sveitsissäkin.

Pelaajauran jälkeen vuorossa oli valmennustehtävät. Summanen voitti valmentajana mestaruuden sekä Helsingin IFK:sa että Jokereissa.

A-talkin haastattelun aikaan Summanen oli juuri nimitetty jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi. Pesti oli suurilla odotuksilla kyllästetty. Menestystä tulikin ja Suomi sijoittui hopealle Jääkiekon maailmancupissa 2004.

Summanen sai kuitenkin jättää päävalmentajan tehtävät lokakuussa 2004 erimielisyyksien takia.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto