Hyppää pääsisältöön

Pelaaja ja peluuttaja Raimo Summanen

Jääkiekkoilijana ja SM-liigan valmentajana tunnetuksi tullut Raimo Summanen oli syksyllä 2003 juuri nimetty Leijonien päävalmentajaksi. Summanen puhuu haastattelussa arvoistaan, nöyryydestä ja koviin odotuksiin vastaamisesta.

Raimo Summanen (s. Jyväskylässä 1962) on vaikuttanut jääkiekkomaajoukkueessa sekä pelaajana että valmentajana. Pelaajaura päättyi maineikkaaseen maailmanmestaruuteen Tukholmassa 1995. Ruotsissa Summanen näytti esimerkkiä nöyrästä roolipelaamisesta.

SM-liigassa Summanen on edustanut lukuisia joukkueita, NHL-liigassa seuroja on ollut kaksi: Edmonton Oilers ja Vancouver Canucks ja onpa Summanen ehtinyt urallaan pelata Sveitsissäkin.

Pelaajauran jälkeen vuorossa oli valmennustehtävät. Summanen voitti valmentajana mestaruuden sekä Helsingin IFK:sa että Jokereissa.

A-talkin haastattelun aikaan Summanen oli juuri nimitetty jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi. Pesti oli suurilla odotuksilla kyllästetty. Menestystä tulikin ja Suomi sijoittui hopealle Jääkiekon maailmancupissa 2004.

Summanen sai kuitenkin jättää päävalmentajan tehtävät lokakuussa 2004 erimielisyyksien takia.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä