Hyppää pääsisältöön

Poppamies Curt Lindström

Curt Lindströmistä tuli kulta-Curre, poppamies ja sateentekijä. Ruotsin lahja Suomelle toi Leijonille viimein kauan kaivatun jääkiekon maailmanmestaruuden 1995 ja vieläpä voitonvarmoista ruotsalaisista näiden omalla kotikentällä.

Curt Lindströmille voittoisat Tukholman kisat olivat Suomen valmentajana toiset MM-kisat, mutta kaiken kaikkiaan jo viidennet.

Ruotsalaisen valmentajan pestaaminen Suomi-Leijonien johtoon vuonna 1993 herätti aluksi närkästystä. Iltapäivälehdet huusivat otsikoissaan katastrofia, mutta pari vuotta myöhemmin Curre puri jo kannessa kultamitalia.

Yksi Lindströmin oivalluksista oli ottaa jo veteraanipelaajaksi luokiteltu Raimo Helminen takaisin maajoukkueeseen.

Uusi päävalmentaja poisti klikkejä joukkueen sisältä ja teki yksilöistä yhteisön. Curt Lindström esitteli myös aivan uudenlaisia valmennuskeinoja: milloin joukkue oli kylpylässä, milloin ratsastamassa.

Kari Tervo haastattelee ohjelmassaan Curt Lindströmiä ruotsiksi.

Kommentit