Hyppää pääsisältöön

Suhonen ja Nieminen puhuvat menestyksestä ja mammonasta

Alpo Suhonen toimi Suomen maajoukkueen valmentajana 1982-1986. Hyökkääjä Mika Nieminen oli voittamassa suomelle MM-kultaa 1995. Valmentaja ja pelaaja kertaavat haastattelussa menestyksen hetkiä.

Sekä Suhosen että Niemisen mielestä Suomen jääkiekkonosteeseen vaikuttivat aikoinaan jäähallien tulo ja valmennusosaaminen. Ohjelmassa ruoditaan myös kaupallistumisen vaikutuksia jääkiekkoon.

Alpo Suhonen on tehnyt valmennusuraa maajoukkuevalmentamisen lisäksi SM-liigassa ja hänestä tuli myös ensimmäinen eurooppalainen NHL:n päävalmentaja 50 vuoteen.

Mika Nieminen puolestaan on yksi menestyneimpiä suomalaisia kiekkoilijoita, joka ei ole koskaan pelannut NHL:ssä. MM-kullan lisäksi Nieminen on saavuittanut urallaan kaksi MM-hopeaa ja kaksi olympiapronssia.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto