Hyppää pääsisältöön

Suhonen ja Nieminen puhuvat menestyksestä ja mammonasta

Alpo Suhonen toimi Suomen maajoukkueen valmentajana 1982-1986. Hyökkääjä Mika Nieminen oli voittamassa suomelle MM-kultaa 1995. Valmentaja ja pelaaja kertaavat haastattelussa menestyksen hetkiä.

Sekä Suhosen että Niemisen mielestä Suomen jääkiekkonosteeseen vaikuttivat aikoinaan jäähallien tulo ja valmennusosaaminen. Ohjelmassa ruoditaan myös kaupallistumisen vaikutuksia jääkiekkoon.

Alpo Suhonen on tehnyt valmennusuraa maajoukkuevalmentamisen lisäksi SM-liigassa ja hänestä tuli myös ensimmäinen eurooppalainen NHL:n päävalmentaja 50 vuoteen.

Mika Nieminen puolestaan on yksi menestyneimpiä suomalaisia kiekkoilijoita, joka ei ole koskaan pelannut NHL:ssä. MM-kullan lisäksi Nieminen on saavuittanut urallaan kaksi MM-hopeaa ja kaksi olympiapronssia.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto