Hyppää pääsisältöön

Tuplamitalitalven treenaaja Erkka Westerlund

Erkka Westerlund aloitti Leijonien päävalmentajana marraskuussa 2004. Westerlund jätti valmennusjohdon Moskovan kevään 2007 MM-kisojen jälkeen.

Erkka Westerlundin valmentajauran piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan päättyä jo kevääseen 2006. Tuolloin samana talvena tuli historiallisesta kaksi mitalia: Torinosta oli tuomisina olympiahopea ja MM-kisoista pronssi. Jääkiekkoliitto sai kuitenkin taivuteltua Westerlundin jatkamaan vielä yhden kauden.

Vuonna 2003 Westerlund toimi Raimo Summasen assistenttina A-maajoukkueessa. Summanen sai potkut syksyllä 2004 ja Westerlund kutsuttiin Leijonien päävalmentajaksi. Tapaus sekoitti pahoin Summasen ja Westerlundin välit.

Arto Nybergin haastattelun aikoihin valmentaja oli valmistautumassa joukkueineen Rosno Cupiin. Westerlund vaihteli eri turnauksissa joukkueen kokoonpanoja ja kertoi tarkoituksena olevan pelaajien katsastamisen isompia arvokisoja varten.

Haastattelussa puhuttivat Westerlundin pelaajavalinnat, hankaluuksia aiheuttaneet Jere Karalahti ja Janne Niinimaa. Westerlundin mukaan kummankin kiekkoilijan osalta pelilliset näytöt puhuivat puolestaan.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä