Hyppää pääsisältöön

Hymyilevä hyökkääjä Ville Nieminen

SM-liigan väriläiskä Ville Nieminen (s. 1977) joutui jättämään syksyllä 2004 kaukalot kuukausiksi käden murtumisen takia. Toipilas kertoili urastaan ja haaveistaan Arto Nybergin ohjelmassa.

Suomen jäille Nieminen oli ennättänyt pitkästä aikaa NHL:n työsulun takia. Kieli oli mennyt solmuun, kun loukkaantumista piti selitellä puhelimessa silloiselle NHL-joukkueelle Calgary Flamesille.

Muutama vuosi aiemmin Ville Nieminen oli voittanut himoitun Stanley Cupin Colorado Avalanchessa. Hyökkääjälle on kertynyt NHL-kokemusta useastakin joukkueesta.

Suomessa ammattilaisura alkoi Tapparassa vuonna 1994. Nieminen on muistanut kotiseuraansa ja Tampereella pelaajan nimeä kantava rahasto avustaa Tapparan junioripelaajia.

Koulutukseltaan Nieminen on suurtalouskokki, mutta haastattelussa hän vitsailee, ettei ala valmistaa ruokaa alle 300 hengelle. Itse asiassa tulevaisuuden haaveissa siinsi valmentajuus. Oppeja kun oli tullut ammennettua monen tyyliseltä valmentajalta.

Samalla viikolla Arto Nybergin haastattelun kanssa oli tullut tieto Raimo Summasen erottamisesta maajoukkuevalmentajan pestistä. Nieminen harmitteli, että World Cup
—menestys oli jäädä täysin kohun jalkoihin.

”Kaikilla pikkupojilla on se rapakon takana”

Nieminen vieraili vuonna 1997 Ajankohtaisen kakkosen lätkä-teemaillassa. Tuolloin 19-vuotias laitahyökkääjä oli vasta pelannut ensimmäisen täyden kautensa SM-liigassa mutta tavoitteet olivat jo tuolloin selvät:

”Kaikilla pikkupojilla on se rapakon takana, niin kyllähän se mullakin on.” Nieminen kuitenkin totesi, että NHL-pelipaikkaan oli varmasti vielä pitkä matka.

Nieminen varattiin seuraavana kesänä NHL-joukkue Colorado Avalanchen toimesta. Haastattelussa Nieminen pohdiskeli mm. jääkiekkouransa palkkatavoitteita:

”Noh, Aki-Petteri Berg tienasi jo viime kaudella 850 000 dollaria vuodesta, että pelannut kuitenkin samoissa maajoukkueissa, niin kyllä se sitten ammattimiehelle tulee aikanaan, siihen mä uskon."

Teksti: Elina Yli-Ojanperä & Ville Matilainen