Hyppää pääsisältöön

Kaukaloiden kauhukakara Jere Karalahti

Persona non grata -ohjelmassa keskusteltiin vuonna 2003, miksi vapaus kaljalla käymiseen oli Karalahdelle tärkeämpää kuin miljoonien taalojen sopimukset.

Jere Karalahti (s. 1975) tunnetaan kaukaloissa kovaotteisena kurinpalauttajana. Hänelle itselleen kuriin sopeutuminen on kuitenkin ollut hankalaa.

Suomalaisen jääkiekon paha poika Jere Karalahti lopetti NHL-uransa lyhyeen. Karalahti lähti nostelemaan rahakkaasta liigasta, koska hän ei suostunut taipumaan seuransa tarjoamaan pakkohoitoon.

Karalahti on edustanut Suomea kymmeniä kertoja eri ikäluokkien maajoukkueissa ja A-maajoukkueessa. Vuosina 1998 ja 1999 Karalahti valittiin MM-kisojen tähtikentälliseen.

Pohjois-Amerikan NHL-liigaan Karalahti siirtyi vuonna 1999 Los Angeles Kings -joukkueeseen ja 2001 Nashville Predatorsiin. Karalahti kieltäytyi seuransa päihdeohjelmasta ja palasi NHL-liigasta HIFK:n riveihin, missä hän olikin pelannut koko siihenastisen kotimaisen uransa.

Kaudella 2007–2008 Karalahden piti pelata Oulun Kärppien riveissä, mutta kausi katkesi huumesyytteisiin. Espoon käräjäoikeus antoi Karalahdelle maaliskuussa 2008 1 vuoden ja 8 kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Lisäksi hänet tuomittiin menettämään valtiolle 10 000 euroa eli huumekaupan rahoittamiseen käyttämänsä varat.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä - Reijo Perälä

Lue lisää:

Jere Karalahti

Karalahdelle huumetuomio keväällä 2008

Espoon käräjoikeus tuomitsi jääkiekkoilija Jere Karalahden maaliskuussa 2008 avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Oikeuden mukaan Karalahti rahoitti amfetamiinin hankintaa.

Kommentit