Hyppää pääsisältöön

Pelien paroni Tuomo Ruutu

Pelitoverit kehuvat Tuomo Ruutua pelissä esimerkilliseksi ja siviilissä hauskaksi tyypiksi. Haastattelussakaan Rudin hymy ei hyydy kertaakaan.

Tuomo Ruutu kertoo seuraavansa sekä jäällä että sen ulkopuolella enemmän tunnetta kuin järkeä positiivisella vireellä.

Urheilun lisäksi Paroni on kunnostautunut musiikkissa ja sormissa soi niin piano kuin saksofonikin. Musikaalisuudesta saavat osansa myös pelikaverit ja Rudin winter mix ja muut levymiksaukset ovat kavereille tuttuja.

Syntymäpäivälahjaksi kiekkokaverit suosittelisivat pitkätukalle parturia tai värittäjänä tunnetulle velikullalle paperia ja tusseja.

Vuonna 1983 syntynyt Tuomo Ruutu aloitti pelaamisen aikuisten sarjassa jo 1999 HIFK:n paidassa. Välillä seurana on ollut Jokerit. Ruutu on myös ollut pelaamassa Suomelle MM-pronssia Latviassa 2006.

Tuomo Ruudun NHL-uraa ovat varjostaneet jatkuvat loukkaantumiset. Tuomo onkin ollut hyvin loukkaantumisaltis pelaaja, kuten myös veljensä Mikko, joka joutui jättämään jääkiekkouransa loukkaantumisten takia. Samasta veljessarjasta tunnetaan myös NHL:ssä mainetta niittänyt Jarkko Ruutu.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto