Hyppää pääsisältöön

Pelien paroni Tuomo Ruutu

Pelitoverit kehuvat Tuomo Ruutua pelissä esimerkilliseksi ja siviilissä hauskaksi tyypiksi. Haastattelussakaan Rudin hymy ei hyydy kertaakaan.

Tuomo Ruutu kertoo seuraavansa sekä jäällä että sen ulkopuolella enemmän tunnetta kuin järkeä positiivisella vireellä.

Urheilun lisäksi Paroni on kunnostautunut musiikkissa ja sormissa soi niin piano kuin saksofonikin. Musikaalisuudesta saavat osansa myös pelikaverit ja Rudin winter mix ja muut levymiksaukset ovat kavereille tuttuja.

Syntymäpäivälahjaksi kiekkokaverit suosittelisivat pitkätukalle parturia tai värittäjänä tunnetulle velikullalle paperia ja tusseja.

Vuonna 1983 syntynyt Tuomo Ruutu aloitti pelaamisen aikuisten sarjassa jo 1999 HIFK:n paidassa. Välillä seurana on ollut Jokerit. Ruutu on myös ollut pelaamassa Suomelle MM-pronssia Latviassa 2006.

Tuomo Ruudun NHL-uraa ovat varjostaneet jatkuvat loukkaantumiset. Tuomo onkin ollut hyvin loukkaantumisaltis pelaaja, kuten myös veljensä Mikko, joka joutui jättämään jääkiekkouransa loukkaantumisten takia. Samasta veljessarjasta tunnetaan myös NHL:ssä mainetta niittänyt Jarkko Ruutu.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto