Hyppää pääsisältöön

Tankki täyteen: Eläinlääkäri Vilénien tilalla

Sulo Vilénin logiikka toimii näin: kunnaneläinlääkäri tulee kuohimaan karitsoja, niin kai hän samalla voi vilkaista huonovointista emäntääkin.

Vilénien tilalla viljelysuunnitelmat alkavat päästä vauhtiin, ja isäntä Sulo Vilénillä on laatikoissaan jo monenlaista porkkanaa ja biodynaamista naurista. Tosin Reinikainen kuittaa siitä, että kaikki kasvit ovat vielä mullan alla.

Juhanalla on puolestaan menossa lampaiden karitsointi. Nuoren isännän suru on vaan se, että kuohitessa pieniä lampaita sattuu.

Emäntä Emmi on huonovointinen, ja eläinlääkäri määrääkin tomeran ompelijattaren sairaalaan tarkkailuun. Taitaa olla tilanpitäminen liian raskas taakka Emmille.

Lue lisää:

Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

Vuonna 1978 aloittanut Tankki täyteen oli suomalaisen tilannekomedian pioneeri. Se nousi katsojien kestosuosikiksi, vaikka TV2:n ohjelmapäällikkö ihmettelikin, missä huumorisarjan vitsit viipyvät. Sarjan jaksot ovat pysyvästi katsottavina Elävässä arkistossa ja Areenassa. Tämä kooste tarjoaa niiden lisäksi myös tausta-aineistoa tv-klassikon tekemisestä.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto