Hyppää pääsisältöön

Venäjän veikeä valloittaja Tero Lehterä

Tero Lehterä (s. 1972) oli yllätysvalinta vuoden 1995 kultaa voittaneeseen maajoukkueeseen. Lehterä kuitenkin kunnostautui pelissä sähäkkänä hyökkääjänä ja kaukalon ulkopuolella veikeänä velmuilijana.

Tosin ennen MM-kultaa Lehterä oli jo edellisvuonna ollut pelaamassa olympiapronssia Lillehammerissa.

Vuosina 2003-2005 Lehterä teki historiaa pelaamalla ensimmäisenä suomalaisena Venäjän pääsarjassa Neftekhimik Nizhnekamsk -seurassa. Arto Nybergin haastattelussa Lehterä kertoo, miten kiekkoilijan arki poikkesi Venäjällä Suomen oloista.

Lehterä teki Nizhnekamskissa taidoillaan vaikutuksen ja oli miltei päätyä Venäjän maajoukkueeseenkin.

Nybergin haastattelussa myös kulttuuriministeri Tanja Karpela kertoo 3-vuotiaan poikaansa haparoiden alkaneesta jääkiekkoharrastuksesta.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä