Hyppää pääsisältöön

Party 4 Love on Täydellinen euroviisu

Täydellisen euroviisun kaava on nyt selvitetty! Joukko musiikin ammattilaisia työsti Jari Sillanpäälle merimieshenkisen kappaleen TV2:n viihdeohjelmassa vuonna 2007.

Suomen parhaat voimat eli Jari Sillanpää, Lenni-Kalle Taipale, Mikko Kuustonen, Edu Kettunen, Antti Lehtinen, Eeva Koivusalo ja Joel Melasniemi valjastettiin valmistamaan Suomelle universaali voittajakappale.

Koko sävellys- ja tuotantoprosessia siivitti tietenkin Suomen vuoden 2006 voitto Eurovision laulukilpailuissa. Tekijöitä ihmetytti kuitenkin, miten uskomattoman kehnosti suomalaiset ovat viisuhistoriassa muutoin pärjänneet.

Asiaan oli saatava parannus. Suomelle tehtäisiin edustuskappale kansainvälisen Euroviisudelegaation ohjeiden mukaisesti.

Mainitulta organisaatiolta saadun osviitan mukaan piirrettiinkin työn pohjaksi täydellisen euroviisun kaava. Tuleva hitti syntyi hyvän perustyön ansiosta muutamassa tunnissa. Suomen edustajaksi sitä ei kuitenkaan jostain syystä ole valittu.

Party 4 Love -kappaleen ovat säveltäneet Joel Melasniemi, Lenni-Kalle Taipale, Eeva Koivusalo ja Antti Lehtinen. Sanoitus on Mikko Kuustosen ja Edu Kettusen, ja sovituksesta vastaavat laulun tekijät sekä Jari Sillanpää. Teoksen työstöprosessista kuvattiin myös 50-minuuttinen dokumentti Täydellinen euroviisu, joka nähtiin TV2:ssa to 26.4.2007.

Jari Sillanpää, Laura Airaksinen, Mikko Kuustonen, Edu Kettunen, Lenni-Kalle Taipale, Eeva Koivusalo, Joel Melasniemi, Antti Lehtinen selvittävät täydellisen euroviisun kaavaa 2007.
Jari Sillanpää, Laura Airaksinen, Mikko Kuustonen, Edu Kettunen, Lenni-Kalle Taipale, Eeva Koivusalo, Joel Melasniemi, Antti Lehtinen selvittävät täydellisen euroviisun kaavaa 2007. Jari Sillanpää, Laura Airaksinen, Mikko Kuustonen, Edu Kettunen, Lenni-Kalle Taipale, Eeva Koivusalo, Joel Melasniemi, Antti Lehtinen selvittävät täydellisen euroviisun kaavaa 2007. Kuva: Mikael Ahlfors / Yle Kuvapalvelu Jari Sillanpää,Mikko Kuustonen,Edu Kettunen,2007,Täydellinen euroviisu,Jari Sillanpää,Laura Airaksinen,Lenni-Kalle Taipale,Eeva Koivusalo,Joel Melasniemi,Antti Lehtinen
Kommentit
 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto