Hyppää pääsisältöön

Party 4 Love on Täydellinen euroviisu

Täydellisen euroviisun kaava on nyt selvitetty! Joukko musiikin ammattilaisia työsti Jari Sillanpäälle merimieshenkisen kappaleen TV2:n viihdeohjelmassa vuonna 2007.

Suomen parhaat voimat eli Jari Sillanpää, Lenni-Kalle Taipale, Mikko Kuustonen, Edu Kettunen, Antti Lehtinen, Eeva Koivusalo ja Joel Melasniemi valjastettiin valmistamaan Suomelle universaali voittajakappale.

Koko sävellys- ja tuotantoprosessia siivitti tietenkin Suomen vuoden 2006 voitto Eurovision laulukilpailuissa. Tekijöitä ihmetytti kuitenkin, miten uskomattoman kehnosti suomalaiset ovat viisuhistoriassa muutoin pärjänneet.

Asiaan oli saatava parannus. Suomelle tehtäisiin edustuskappale kansainvälisen Euroviisudelegaation ohjeiden mukaisesti.

Mainitulta organisaatiolta saadun osviitan mukaan piirrettiinkin työn pohjaksi täydellisen euroviisun kaava. Tuleva hitti syntyi hyvän perustyön ansiosta muutamassa tunnissa. Suomen edustajaksi sitä ei kuitenkaan jostain syystä ole valittu.

Party 4 Love -kappaleen ovat säveltäneet Joel Melasniemi, Lenni-Kalle Taipale, Eeva Koivusalo ja Antti Lehtinen. Sanoitus on Mikko Kuustosen ja Edu Kettusen, ja sovituksesta vastaavat laulun tekijät sekä Jari Sillanpää. Teoksen työstöprosessista kuvattiin myös 50-minuuttinen dokumentti Täydellinen euroviisu, joka nähtiin TV2:ssa to 26.4.2007.

Jari Sillanpää, Laura Airaksinen, Mikko Kuustonen, Edu Kettunen, Lenni-Kalle Taipale, Eeva Koivusalo, Joel Melasniemi, Antti Lehtinen selvittävät täydellisen euroviisun kaavaa 2007.
Jari Sillanpää, Laura Airaksinen, Mikko Kuustonen, Edu Kettunen, Lenni-Kalle Taipale, Eeva Koivusalo, Joel Melasniemi, Antti Lehtinen selvittävät täydellisen euroviisun kaavaa 2007. Jari Sillanpää, Laura Airaksinen, Mikko Kuustonen, Edu Kettunen, Lenni-Kalle Taipale, Eeva Koivusalo, Joel Melasniemi, Antti Lehtinen selvittävät täydellisen euroviisun kaavaa 2007. Kuva: Mikael Ahlfors / Yle Kuvapalvelu Jari Sillanpää,Mikko Kuustonen,Edu Kettunen,2007,Täydellinen euroviisu,Jari Sillanpää,Laura Airaksinen,Lenni-Kalle Taipale,Eeva Koivusalo,Joel Melasniemi,Antti Lehtinen
Kommentit