Hyppää pääsisältöön

Tapparan tarinaniskijä Timo Jutila

Timo Jutila (s. 1963) on tullut tunnetuksi koko joukkueen ansioiden esilletuojana. Juti on myös lanseerannut kasan uusia jääkiekkotermejä kuten käsitteen ylämummo, ja sutkautukset ovat poikineet sanakirjankin.

Maajoukkuekapteeni on kiitellyt koko joukkuetta niin taajaan, että lausahdus on kirvoittanut useita vitsejä.

Kiitoksen lisäksi Jutila on myös aina pyrkinyt antamaan joukkueelle kaikkensa. Parikymmenvuotisen kiekkouransa aikana Jutila pelasi puolustajana Tampereen Tapparassa, Buffalo Sabresissa, Luulaja HF Bearsissa ja SC Bernissä.

Jutila oli kapteenina Suomen maailmanmestaruusvuonna 1995. Taskussa on myös viisi Suomen mestaruutta ja lisäksi puolustaja on valittu viisi kertaa SM-liigan ja kolme kertaa MM-kisojen tähtikentälliseen.

Sanaseppona tunnettu Jutila on pelaajauran lisäksi kommentoinut jääkiekkopelejä oranssissa takissa Hockey Night -ohjelmassa.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto