Hyppää pääsisältöön

Tunteen puolustaja Teppo Numminen

Suomen jääkiekkomaajoukkueen luottopuolustaja Teppo Numminen oli Torinossa 2006 jo viidensissä olympialaisissaan. Hävitty hopea kirvoitti miehen kyyneliin. Tunteellisuus näkyy myös NHL-pelaajan Amerikan arjessa.

Tietolaatikko

Winnipeg Jets 1988 - 1996
Phoenix Coyotes 1996 - 2003
Dallas Stars 2003 - 2004
Buffalo Sabres 2005 -

Alunperin Numminen ajatteli lähtevänsä Pohjois-Amerikan jäille vain vuodeksi tai kahdeksi kokeilemaan. Yleensä NHL-uran keskipituus on 3,5 vuotta, mutta Teppo Numminen on tahkonnut Pohjois-Amerikan jäitä liki parikymmentä vuotta.

Numminen tekikin NHL-historiaa marraskuussa 2006, jolloin hänestä tuli eniten NHL-otteluita pelannut eurooppalainen.

Kiinnostus kiekkoiluun on tullut verenperintönä. Valmentajaisä teki öisin kastelukannulla pojille harjoituskenttää perheen puutarhaan ja äiti antoi hakata kiekkoa sisälläkin.

Mailat ja maalit olisivat valmiina uusillekin tulokkaille, mutta ainakin Teppo Nummisen tyttäret sulattavat vanhempiensa sydämiä pikkuballerinoina.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto