Hyppää pääsisältöön

Vakaa vahti Jarmo Myllys

Isommat kaverit laittoivat pienen Jarmo Myllyksen (s. 1965) aina maaliin. Lapsena Savonlinnassa alkanut veskariharjoitus tekikin Myllyksestä legendaarisen maalivahdin.

Urallaan Jarmo Myllys on kolunnut seuroja niin Suomessa kuin ulkomailla. SM-liigassa Myllys on vahtinut verkkoa Tampereen Ilveksessä, Rauman Lukossa, Espoo Bluesissa ja SaiPassa, jossa hän nykyisin toimii maalivahtivalmentajana.

NHL:ssä kokemusta on karttunut Minnesota North Starsissa ja San Jose Sharksissa.

Ruotsin Elitserienissä Luleå HF:ssä ja Jönköpingin HV 71:ssä Myllys hurmasi ruotsalaiset, ja fanien kannustuslaulu kaikaa tässäkin videossa. Tukholman MM-kisoissa 1995 Myllys suojasi kuitenkin Suomen maalia ja oli voittamassa jääkiekokon maailmanmestaruutta.

Myllys on urallaan ottanut mittaa myös vastustajan maalivahdeista ja tehnyt peleissä pari maaliakin.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto